март 3, 2022

24-ти март- Светски ден на борба против туберкулоза

На ден 28.03.2022 година во ОСТУ Наце Буѓони беше спроведена работилница по повод 24 март- Светски ден на борба против туберкулоза, под мотото ⏰Време е за акција! Време е да се стави крај на туберкулозата! 👩‍🎓Обуката ја спроведе нашиот врснички едукатор Мелани Гијевска и на истата присуствуваа 20 ученици од училишниот клуб.👫

< врати се назад