февруари 28, 2023

Дисеминациски работилници

Црвен крст на Република Северна Македонија – Oпштинска организација Куманово на ден 28.02.2023 година одржа 2 дисеминациски работилници во ООУ “Бајрам Шабани “ и ООУ ‘’Кирил и Методи’’ с.Романовце, Куманово.
На работилниците присуствуваа вкупно 75 ученици и истите имаа можност да се запознаат со мисијата и принципите на Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, амблемот, како и за работата на Oпштинската организација Куманово и активностите на Kлубот на млади.
< врати се назад