април 20, 2021

Дистрибуција на суплeменти

Во текот на изминатите две недели Црвен крст на Република Северна Македонија-општинска организација Куманово организираше посета на социјално загрозени, стари и немоќни лица.
При посетата беше доставена донација на суплeменти на 80 стари и немоќни лица од општините Куманово, Липково и Старо Нагоричанe.
Донацијата се состои од 2 кутивчиња Супра вит со по 30 теблети Мg + Б6 и 1 кутивче Zn +А,Ц,Е со 60 таблети истата беше обезбедена преку Црвен крст и Државна Лотарија за поддршка на ранливи категории во броба против Ковид -19.
< врати се назад