јули 4, 2022

Едукативна работилница- Современа терапија кај лица со дијабетес организиран во соработка со Здружение за дијабетичари.

На ден 05.07.2022 година во 19 часот, во соработка со Здружението за дијабетичари во просториите на Комитет се одржа Едукативна работилница- Современа терапија кај лица со дијабетес. Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово беше поддршка на настанот. По завршувањето на едукативното предавање, 4 волонтери од здравствена струка на 87 присутни им извршија мерење на шеќер во крвта

< врати се назад