октомври 19, 2023

Хуманитарен одговор 2023

Црвениот крст на Република Северна Македонија, на ден 18.10.2023 година во Скопје организираше симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес “Хуманитарен одговор 2023”.
Bo националниот тим за прва помош на Црвениот крст на РСМ учествуваше и тимот за прва помош од Општинската организација Куманово.
На вежбата присуствуваа и вработени, волонтери и соработници на Општинската организација Куманово.
Голема благодарност до сите вработени и волонтери кои учествуваа во реализација на оваа активност.
Посебна благодарност упатуваме и до сите директори, началници и раководители на владини институции кои со своето присуство уште еднаш на дело ја искажаа подршката што ја даваат на Црвениот крст на локално и државно ниво.
Црвениот крст делува со сите, за сите!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+8
 
 
See Insights
Boost a Post
 
All reactions:
Marija Spasik, Hamid Fetau and 6 others
 
 
 
Like
 
 
 
Comment
 
 
Share
 
 
< врати се назад