септември 1, 2020

Хуманитарна помош за социјално ранливи семејства

Во текот на изминатите две недели волонтерите на Црвен крст на Р. Македонија – општинска организација Куманово во соработка со ОШЗС организираа дистрибуција на хуманитарна помош донација од USAID за социјално загрозени семејства. По тој повод на приближно 200 социјално загрозени семејства од општините Куманово, Липково и С. Нагоричане им беа поделени прехрамбени и хигиенски пакети. Волонтерите на Црвен крст на Р. Македонија – општинска организација Куманово и во наредниот период ќе продолжат со дистрибуција на хуманитарна помош до социјално ранливи семејства на кои помошта им е најнеопходна.

< врати се назад