март 14, 2023

Крводарителска акција – Општина Старо Нагоричане

Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Куманово во соработка со Општина Старо Нагоричане и Институтот за трансфузиона медицина на ден 14.03.2023 (среда) од 11-15 часот, спроведе крводарителска акција. На оваа акција уште еднаш е покажана хуманоста на граѓаните на Општина Старо Нагоричане кои несебично се одзваа на повикот за дарување крв и притоа беа собрани 33 крвни единици.

< врати се назад