ноември 10, 2022

Крводарителска акција во Гимназија Гоце Делчев

На ден 10.11.2022 година, од 08:30 – 13:00 часот Црвен крст на Република Северна Македонија – општинска организација Куманово во соработка со Институтот за Трансфузиона Медицина организираше крводарителска акција во СОУ Гимназија ,,Гоце Делчев‘‘ Куманово.
Акцијата беше успешно реализирана, а учениците од Гиманзијата Гоце Делчев својата хуманост ја покажаа со дарување на 37 крвни единици.
< врати се назад