октомври 30, 2020

Крводарителска акција во Гимназија “Гоце Делчев”

 

На ден 30.10.2020 (петок) Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово заедно со Институтот за трансфузиона медицина во Центарот за култура “Трајко Прокопиев” спроведе крводарителска акција со учениците од четврта година од Гимназијата “Гоце Делчев”. За време на акцијата која траеше од 09-15 часот беа испочитувани здравствените протоколи со цел превенција од КОВИД-19, а својата хуманост на дело ја покажаа 19 ученици.

< врати се назад