март 21, 2024

Крводарителска акција во ОСТУ „Наце Буѓони“

На ден 21.03.2024 година, од 13:00 – 17:00 часот Црвен крст на Република Северна Македонија – општинска организација Куманово во соработка со Институтот за Трансфузиона Медицина организираше крводарителска акција во просториите на ОСТУ „Наце Буѓони“
Акцијата беше успешно реализирана, а учениците од ОСТУ „Наце Буѓони“ својата хуманост ја покажаа со дарување на 36 крвни единици.
< врати се назад