август 15, 2023

Летна крводарителска акција  

На ден 14.08.2023 година, од 10:00 – 15:00 часот Црвен крст на Република Северна Македонија – општинска организација Куманово во соработка со Институтот за Трансфузиона Медицина организираше крводарителска акција во просториите на Занаетчиски Дом Куманово.

Акцијата беше успешно реализирана, а хуманите граѓани својата хуманост ја покажаа со дарување на 26 крвни единици.

< врати се назад