февруари 9, 2023

Ndihmë për popullsinë e lënduar dhe të prekur nga tërmeti katastrofik në Turqi dhe Siri

Më 6 shkurt të vitit 2023, një tërmeti i fuqishëm katastrofik prej 7.8 sipas shkallës së Rihterit goditi Turqinë dhe Sirinë, duke shkaktuar dëme të mëdha materiale, njerëz të lënduar dhe humbje jete.
Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut shpreh keqardhje të thellë dhe ngushëllime të sinqerta për popullin e Turqisë dhe Sirisë, për viktimat e shkaktuara nga tërmetit i tmerrshëm. Kryqi i Kuq i RMV është në komunikim me Gjysmëhënën e Kuqe Turke dhe Gjysmëhënën e Kuqe Arabe-Siriane, të cilave iu ofrua ndihma e menjëhershme fillestare.
Të gjithë personat juridikë dhe qytetarët e interesuar mund të dhurojnë ndihmë në të holla në:
​- Llogaria e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV:
​300000001327966, numri tatimor: 4030984271620 AD Banka Komerciale duke ​shënuar: ndihmë për popullsinë e Turqisë dhe Sirisë.
​- Gjithashtu mund të dhurojnë 100 denarë duke telefonuar në numrat e telefonit ​143 400 të Telekomit të Maqedonisë dhe A1.
​- Për dhurimin e mjeteve në valutë të huaj:
​NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH ​MACEDONIAN
​BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
​BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
​BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
​SWIFT CODE: KOBSMK2X
​IBAN CODE: MK07300701000001228
< врати се назад