октомври 11, 2022

Обезбедување на велосипедска трка “Трофеј 11-ти Октомври”

Волонтерите од Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово, во чест на 11 Октомври- Ден на народното востание на ден 11.10.2022 година се вклучија во обезбедување прва помош на традиционалната велосипедска трка “Трофеј 11-ти Октомври”. Настанот е во организација на Општински совет за безбедност во сообраќајот, Училишен спортски сојуз, Општински Сојуз на Спортови и Вело-М и истиот заврши без посериозни повреди.

< врати се назад