октомври 26, 2022

Обезбедување прва помош на регионални спортски игри за средношколци и основци со посебни потреби

На ден 25.10.2022 година во ООУ Браќа Миладиновци во организација на Федерација на училишен спорт на РС Македонија, се одржаа регионални спортски игри за средношколци и основци со посебни потреби. Волонери од Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Куманово обучени за укажување на прва помош на повредени лица беа задолжени за обезбедување на настанот кој помина без сериозни повреди. Многу аплаузи, навивање, смеа и силно гушкање.

< врати се назад