ноември 13, 2023

Oдбележана неделата на борба против гладта

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово по повод Недела на борба против гладта која траеше од 16-22 октомври 2023 година, под мотото ,,ПОМИСЛЕТЕ И НА НАС,, спроведe кампања за помош на најранливите категории на граѓани. 🆘
🤍Активностите беа насочени кон доброволни прилози наменети за набавка на прехранбени производи за подготовка на хуманитарни пакети за овие граѓани. Во Трговски центар Сума Куманово и маркет “Тинекс” беа поставени штандови за собирање на прехранбени производи, како и кутии за парични средства. 
Од собраната храна како и од собраните парични средства беа направени 60 прехранбени пакети за најзагрозените семејства од Куманово, Липково и Старо Нагоричане кои во текот на неделата беа дистрибуирани до корисници.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад