декември 20, 2022

Одбележување на Недела на забоздравствена заштита

Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово во периодот од 15-22 декември 2022 ја одбележува Неделата на забоздравствена заштита под мотото “Здрави животни навики за здрави насмевки”. Со таа цел на ден 20.12.2022 година по повод неделата, во просториите на Црвен крст волонтерите од клубот на млади од глина изработуваа заби и се направи презентација за значењето на оралното здравје кое е клучен показател за целокупното здравје, благосостојба и квалитет на животот.

< врати се назад