јули 4, 2022

Освежителен пијалок како превенција од топлотен бран

На ден 25.07.2022 година, волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово и Клубот на млади имаа активност која што е дел од летната програма за млади.
На Градскиот плоштад во Куманово беше поставен штанд на кој се делеше освежителен пијалок – лимонада направена од вредните раце на младите волонтери. Лимонадата беше наменета за освежување на случајните минувачи како превенција од топлотен бран
< врати се назад