април 8, 2022

Показна вежба по прва помош

По повод 7-ми април- Светски ден на здравјето, волонтерите од Црвен крст на Република Северна Македонија- општинска организација Куманово во ООУ “Христијан Карпош” спроведоа показна вежба по прва помош за учениците од 9 одделение.
📌 Показната вежба беше одржана од страна на волонтерите кои ја следеа тримесечната обука по прва помош, а беа изведени 2 вежби- клиничка смрт од удар на електрична струја и крварење на надлактица.
< врати се назад