јули 7, 2023

Показна вежба по прва помош во соработка со СВР Куманово

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово на ден 06.07.2023 година (четврток) во соработка со СВР Куманово, а во рамки на кампањата „Безбедно лето“, реализираше показна вежба за правилно укажување на прва помош. Екипата по прва помош од Општинската организација Куманово демонстираше четири вежби и тоа санирање на отворена скршеница на подлактица, вадење на кацига на лице повредено…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+2
 
 
 
< врати се назад