февруари 4, 2022

Традиционална крводарителска акција на рибарско друштво “Мак Дам”

 

На ден 04.02.2022 година од 10- 17 часот во соработка со Рибарското друштво “Мак Дам” во Центарот за култура Трајко Прокопиев, се органираше традиционалната крводарителска акција.

Почитувајќи ги сите здравствени протоколи, 139 хумани граѓани дадуваа крв, што претставуваа рекордна бројка на дарување во Куманово. 

 

< врати се назад