февруари 20, 2023

Тренинг за врснички едукатори

На ден 18 и 19.02.2023г во ООЦК Куманово се одржа тренинг за врснички едукатори. На тренингот присуствуваа 28 млади волонтери од ООЦК Куманово, ООЦК Крива Паланка и ООЦК Велес. На истиот беа опфатени теми за комуникациски, презентерски и фасилитаторски вештини како и тим билдинг на учесниците.
Волонтерите се стекнаа со потребните основни знаења и вештини за одржување на врсничка едукација.
Тренингот беше одржан од страна на тренерите Ивана Стојановска и Вероника Гиевска
< врати се назад