јуни 19, 2024

ЦКА-ПХВ пехар за Црвен крст Куманово

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово на ден 18.06.2024 година во кино сала Пробиштип присуствуваше на свечена манифестација за доделување на пехарот во рамки на ЦКА- ПХВ програмата 2024 година.

Општинската организација на Црвен крст Куманово е една од добитниците на пехар за освоено 2 место.

Вкупно беа изработени 7 проекти, од кои 4 проекти од македонската група („Парцела на среќа“, „Со цело срце за нечие подобро утре“, „Подобра визија за успешна мисија“, и „Посебна љубов“), 2 проекти беа изработени од албанската група (,, Ние сме светот‘‘ и ,,Од се срце‘‘) и 1 заеднички проект („Различни, а исти“). Младите волонтери ја сменија својата дневна рутина, излегоа од својата комфорна зона и станаа подобра верзија од самите себеси. Успеаја да помогнат на многу луѓе и да измамат многу насмевки. Воедно, честитки на сите останати Општински организации, како и на Црвен крст Пробиштип која го освои првото место и беше домаќин на настанот, Црвен крст Гостивар, Црвен крст Охрид и Црвен крст Карпош кои покрај Црвен крст Куманово, исто така на овогодинешниот циклус освоија пехар за второ место

< врати се назад