мај 20, 2022

Учество на 18-ти Кумановски Маскенбал

Црвен крст на Република Северна Македонија- општинска организација Куманово со своите волонтери на ден 📆20.05.2022 година зема учество осумнаесеттиот Маскенбал ,,Баткo Ѓорѓија,, Куманово 2022 кој се одржа под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а во организација на Фондацијата за култура и спорт Куманово.
👫Волонтерите од Црвен крст на РСМ-Општинска организација Куманово се претставија со маската: Приказна за една идеја- Сеќавања на Солферино, преку која ја претставија битката кај Солферино која се случила на 24 јуни 1859 година. Оваа битка е од голема важност за Движењето на Црвениот крст и Црвената полумесечина со што се поставени постулатите на нашата организација.
Волонтерите добија🏆 благодарница за учество на маскенбалот и награден ваучер од 3000 ден од книжарницата Херби- Куманово.
⛑Друга група на обучени волонтери го обезбедуваа настанот со 5 претставници обучени по прва помош, кој помина без повредени
< врати се назад