април 18, 2024

Крводарителска акција во СОУ „Перо Наков“

На ден 18.04.2024 година, од 08:30 – 13:00 часот Црвен крст на Република Северна Македонија – општинска организација Куманово во соработка со Институтот за Трансфузиона Медицина организираше крводарителска акција во СОУ „Перо Наков“ Куманово.
Акцијата беше успешно реализирана, а учениците од СОУ „Перо Наков“ својата хуманост ја покажаа со дарување на 18 крвни единици.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад