мај 11, 2024

Успешна собирна акција со ИПА Регион Куманово

По повод 7-ми Мај (Ден на македонската полиција) на ден 11.05.2024 година (сабота) во период од 10:00 часот до 15:00 часот, во ИПА Канцеларија, ИПА Регион Куманово спроведе успешна хуманитарна акција во прибирање на прехранбени артикли, средства за лична и колективна хигиена и стари алишта, а исто така беше поставена и каса за добороволно собирање на парични средства.

Оваа хуматитарна акција традиционално неколку години по ред Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Куманово ја организира во соработка со ИПА Регион Куманово.

Црвен крст Куманово изразува благодарност до сите ИПА членови, ИПА пријатели и ИПА партнери и подржувачи кои што дадоа свој придонес за успешно организирање на оваа хуманитарна акција. Собраните средства од овој настан ќе бидат наменети за изработка на пакети за лица од социјален ризик.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад