јуни 14, 2024

Крводарителска акција по повод 14-ти јуни- Светски ден на крводарителството

На ден 14.06.2024година (петок), Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Куманово во соработка со Движење „ЗНАМ“ и Служба за Трансфузиона Медицина организираше крводарителска акција по повод одбележување на Светскиот ден на крводарителство. Акцијата беше спроведена во просториите на Хотел Солун во период од 10:00-15:00 часот. Акцијата беше успешно реализирана и вкупно беа дарувани 41 крвна единица.

< врати се назад