Главни вести

Асистенција на болни, стари и изнемоштени лица

Тимовите од Општинска организација на Црвен крст Куманово во соработка со Општина Куманово продолжуваат со асистенција на болни,...>>


Едукативно предавање за подигнување на свеста за заштита и превенција од срцево-садови заболувања

Со цел подигнување на свеста за заштита и превенција од срцево-садови заболувања, по повод неделата на борба против...>>


Едукативно предавање за превенција од корона вирусот

                 Црвен крст на Република Македонија– општинска организација Куманово на ден 12.02.2020 година од 11-12 часот одржа eдукативно...>>


Нов циклус на обуки за промоција на хумани вредности за младите од Куманово

На ден 31.01.2020 во просториите на општинската организација на Црвен крст Куманово се одржа првата од трите предвидени...>>


Крводарителска акција во Рибарско друштво МАК ДАМ

На ден 06.02.2020 година во организација на З.С.Р.Р.К. “МАК ДАМ” во НУЦК Трајко Прокопиев од 10-15 часот се...>>


Врснички едукации за нови членови и волонтери

Во текот на изминатата недела волонтерите од клубот на млади организираа врснички едукации за новите членови и волонтери....>>


Новогодишни пакетциња за деца од социјално ранливи семејства

Под покровителство на ЕВН Македонија – КЕЦ Куманово, на 26.12.2020, волонтерите од општинската организација на Црвен крст Куманово...>>


Показна вежба по прва помош на повредени лица од користење на пиротехнички средства

Волонтерите од општинската организација на Црвен крст Куманово вчера 20.12.2019 год. во соработка со секторот за превенција при...>>


Стар на втора фаза од Кампањата “Твоето незнаење чини живот”.

Црвен крст на Република Македонија- општинска организација Куманово од денес 04.12.2019 година официјално ja стартуваша втората фаза од...>>


Одбележан 5-ти декември- Меѓународен ден на волонтери

По повод 5-ти декември меѓународен ден на волонтери, општинската организација на Црвен крст Куманово во соработка со “Ротари...>>


Одбележан 3 декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост

Волонтерите од општинската организација на Црвен крст Куманово заедно со стотина родители, деца и граѓани се приклучија на...>>


Настан за подигање на свеста кај младите за превенција од малолетничко престапништво

Во организација на локалниот совет за превенција од малолетничко престапништво на ден 17.11.2019 година во центарот на градот...>>


Месец на борба против трговија со луѓе

Црвен крст на Република Македонија – општинска организација Куманово по повод одбележување на месец октомври, месец на борба...>>


< врати се назад