Главни вести

Недела на борба против шеќерна болест

Црвен крст на Република Македонија- општинска организација Куманово традиционално ја одбележува неделата на борба против шеќерна болест од...>>


Државен натпревар по прва помош и дисеминација

Црвен крст на Р. Македонија – општинската организација Куманово и оваа година со своја екипа учествуаваше на 28-от...>>


Спортско рекреативна трка “Run for fun”

На ден 14.09 (сабота) во организација на Клубот на млади на општинската организација на Црвен крст Куманово се...>>


Дружење меѓу млади волонтери на ОО на ЦК Центар Скопје и ОО на ЦК Куманово

На ден 31.08.2019 година (сабота) Општинските организации на Црвен Крст Куманово и Црвен Крст Центар од Скопје реализираа...>>


“Сите заедно за безбедно лето- повлечи потег”

Под мотото “Сите заедно за безбедно лето- повлечи потег” во организација на сектор за превенција при СВР Куманово,...>>


Бесплатна кампања за прва помош-“Твоето незнаење чини живот “

Црвен крст на Република Македонија – општинска организација Куманово од 15.07.2019 (понеделник) и официјално се вклучи во кампањата...>>


ВОНРЕДНА ЛЕТНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Почитувани граѓани, Соочени со мали резерви на крв и реална опасност за појава на недостатоци на одредени крвни...>>


Заедно за безбедно лето

На 05.07.2019 година, на Градскиот плоштад волонтерите од Црвен крст на Република Македонија- општинската организација Куманово учествуваа на...>>


Обезбедување прва помош на државно првенство во друмски велосипедизам

На ден 30.06.2019 година во Куманово се одржа државно првенство во друмски велосипедизам во организација на Велосипедскиот клуб...>>


14 јуни – светски ден на крводарителството

Црвен крст на Р.Македонија – општинска организација Куманово по повод светскиот ден на крводарителството 14 јуни, на ден...>>


Општински натпревар по прва помош

Според календарот на традиционални манифестации на Црвениот крст на Република Македонија- општинска организација Кумановво на 31 мај 2019...>>


Хуманитарна донација од Турската Црвена полумесечина

Волонтерите од Црвен крст на Р. Македонија општинска организација Куманово во соработка со невладината организација Мерхамет и Турската...>>


< врати се назад