Главни вести

Недела за грижа на стари лица

Црвениот крст на Република С. Македонија -Општинска организација Куманово согласно Календарот на традиционални акции и активности на Црвениот...>>


Недела на грижа на старите лица 16-22 ноември 2020

Црвен крст на Република Македонија -Општинска организација Куманово своите традиционални активности ги поврзува со актуелната состојба и организира...>>


Донација на сет за дезинфекција во основните училишта во Куманово

Црвен крст на Р.С.Македонија – општинска организација Куманово на ден 11 и 12.11.2020 година достави донација до сите...>>


Крводарителска акција во ОСТУ “Наце Буѓони” и ССОУ “Киро Бурназ”

На ден 12.11.2020 (четврток) Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово заедно со Институтот за трансфузиона медицина во...>>


Поставување на шатор во ЈЗУ Општа болница Куманово

Волонтерите од тимот за одговор при катастрофи на општинската организација Црвен крст Куманово на ден 09.11.2020 година поставија...>>


Крводарителска акција во Гимназија “Гоце Делчев”

  На ден 30.10.2020 (петок) Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово заедно со Институтот за трансфузиона медицина...>>


1-ви октомври- Меѓународен ден на старите лица

На денот на одбележувањето, на 1-ви октомври- Меѓународен ден на старите лица, Црвен крст на Република Северна Македонија...>>


Вонредна крводарителска акција во Рибарско друштво МАК-ДАМ Куманово

Црвен крст на Република Македонија- Oпштинска организација Куманово во соработка Рибарското друштво МАК-ДАМ на ден 22.09.2020 (вторник) во...>>


Донација на средства за дезинфекција

Црвениот крст во соработка со ЛДС Црквата од Америка обезбеди средства за хигиена, заштитни маски, ракавици, визири кои...>>


Обезбедување прва помош на натпревар во планински велоспидизам

  На ден 30.08.2020 во организација на Крос Сајклинг- велосипедска федерација на Македонија, општина Куманово и сојуз на...>>


Обезбедување прва помош на мотокрос трка

  На ден 28.08.2020 година (петок) во Општина Старо Нагоричане се одржа мотокрос трка во рамките на Државнот...>>


Вонредна летна крводарителска акција

Вонредна летна крводарителска акција Црвен крст на Р.С.М- општинска организација Куманово во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина...>>


Хуманитарна помош за социјално ранливи семејства

Во текот на изминатите две недели волонтерите на Црвен крст на Р. Македонија – општинска организација Куманово во...>>


< врати се назад